ARKADAŞIMIZ HER ŞEYİMİZ
Gizem "hayattaki en iyi arkadaşım" diye tanımladığı annesiyle her konuyu paylaştığını anlattı. 2 yaşında öksüz kalan Serkan ise büyükannesinin kendisine öz annesini hiç aratmadığını söyledi.
Yarın, hayatımızın en değerli varlıkları, annelerimizin günü... Biz bu anlamlı günü, büyük küçük herkesin severek izlediği, izlerken sevgiyi öğrendiği sihirli bir dünyadan seçtiğimiz konuklarla karşılamak istedik... Atv'nin izlenme rekorları kıran dizisi "Selena"nın yetenekli ve gelecek vaat eden oyuncularından Gizem Güven ile Serkan Şenalp'le söyleştik. Konumuz tabii ki "anneler"di:
* Annenizle ilişkilerinizi konuşalım önce... Gizem seninle başlayalım, aranız nasıldır?
ARKADAŞIM
GİZEM: Annemle aramızda sıcacık ve çok güçlü bir bağ olduğunu söyleyebilirim. Onunla her şeyimi hiç düşünmeden rahatlıkla paylaşabiliyorum. Her zor günümde babamla birlikte hep yanımda olurlar. Hayatta annem gibi bir arkadaşım olduğu için kendimi çok şanslı sayıyorum.
* Serkan senin annenle aran nasıl? Daha doğrusu büyükannenle...
SERKAN: Annem şu anda 78 yaşında... Benim 22 olduğumu düşünürsek ciddi bir yaş farkımız varmış gibi görünebilir... Ama işin aslı öz annemi 2 yaşında kaybetmiş olmam. O zamandan beri büyükannem ve babam annelik görevini üstlendiler bir nevi... Ve bana asla anne eksikliği hissettirmediler. Kısaca annem aslında büyükannem.(gülüyor) Ve sevgi dolu, çok mutlu bir ilişkimiz var. Aynı evde yaşıyoruz.
* Bu özel insanları nasıl anlatırsınız?
SERKAN: Tek kelimeyle mükemmel biri... Hayatını o kadar bana adamış durumda ki, kendimi çok şanslı sayıyorum...
GİZEM: Benim için de annem dünyanın en iyi annesidir. O kadar ki, yeri geliğinde bana kızmayı bile beceremez! (gülüyor)
GÖRÜŞ FARKI
* Peki aranızda görüş farklılıkları olmaz mı?
SERKAN: Hayır biz pek görüş farklılığı yaşamıyoruz, hatta arkadaş gibiyiz diyebilirim. Ama haliyle birazcık kuşak farkımız var... Ben, yaş farkı 25'ten fazla olan pek çok anne-baba ile çocukları arasında zaman zaman görüş farklılıkları yaşanabileceğini düşünürüm. Şimdiki gençlerin yaşam tarzlarından kaynaklanan sorunlar vs gibi... Ama bizim evde böyle bir sorun yok.
* Gizem sizde durum ne?
GİZEM: Biz bazen sorun yaşıyoruz. (gülüyor) Mesela; giyim tarzımda, film seçimlerimde ve ara sıra yemek konusunda anlaşamadığımız oluyor.(gülüyor)
* Birlikte nasıl vakit geçirmeyi seversiniz? Örneğin ortak yaptığınız en keyifli şey ne?
GİZEM: Biz genelde mutfakta, pasta, kek, börek gibi şeyler hazırlamaktan çok keyif alırız... Onun dışında alışveriş yaparken, ahşap boyama ve takı türü şeyler yaparken ikimiz de çok eğleniyoruz. (gülüyor) Hatta bazen o derece eğleniyoruz ki, gülme krizine girdiğimiz bile oluyor. Öyle olunca eğlence daha da büyüyor.
* Ya siz Serkan?
SERKAN: Kesinlikle, beraber alışveriş yapmak en büyük zevkimiz diyebilirim..(gülüyor)
HEDİYE SEÇİMİ
* Peki bu özel gün için büyükannene ne tür bir hediye aldın veya alacaksın Serkan? Ayrıca ilk anneler günü hediyeni hatırlıyor musun?
SERKAN: Genelde mutfak eşyaları olur hediyelerim. (gülüyor) Çünkü zamanının büyük bölümünü mutfakta geçiriyor ve bundan büyük zevk aldığı için onu daha fazla mutlu edebilecek başka şey düşünemiyorum. İlk olarak ne aldığımı hatırlamıyorum ama en eski hatırladığım ilkokuldayken aldığım mini fırın.
* Ya sen Gizem?
GİZEM: Anneme onun zevkine uygun ve ihtiyacı olabilecek hediyeler almayı tercih ediyorum. İlk Anneler Günü hediyem, sevgimi anlatan bir mektup, bir demet çiçek ve bir güneş gözlüğü olmuştu.
ANLAMLI HEDİYE
* Dizide sihirli bir dünyada yaşıyorsunuz... Peki gerçek yaşamda sihirli bir değneğiniz olsa annenize neler armağan ederdiniz?
SERKAN: Geniş bir bahçesi olan müstakil bir ev vermek isterdim. Yazları nerdeyse günün yarısını bahçeye açılan balkonumuzda geçiriyor çünkü. (gülüyor)
GİZEM: Benim hediyem biraz daha büyük olurdu! (gülüyor) Sağlıkla ve mutlulukla ömür boyu tüm sevdikleriyle yaşayabileceği bir dünya hediye etmek isterdim ona.
KÜÇÜK BİR ANI
* Unutamadığın bir Anneler Günü anınızı bizimle paylaşır mısınız?
GİZEM: Küçükken tek başıma çok özenerek hazırladığım güzel bir kahvaltı masası olmuştu. Masada çiçekler ve boncuklar da vardı. Anneme güzel bir resim yapmıştım ve masaya çağırdığım zaman ezberlediğim kısa bir şiir okumuştum... (gülüyor) Annem böyle bir sürprizi görünce çok sevinmişti hatta gözleri dolmuştu. Bu özel anı, asla unutmam...
* Ya sen Serkan?
SERKAN: Büyükannem, İstanbul'da doğduğundan beri yaşamasına rağmen deniz motorlarından duyduğu korku sebebiyle Kız Kulesi'ne hiç gitmemişti... Beraber oraya gitmemiz unutulmazdı... Çünkü korkusu yüzenden 2 dakikalık deniz yolculuğu oldukça eğlenceli geçmişti. (gülüyor)
ANNELERE MESAJ
* Son olarak buradan annenize ve tüm annelere neler söylemek istersiniz?
SERKAN: Tüm annelerin Anneler Günü kutlu olsun. Ve en güzel hediyenin sevgiyi zamanında gösterebilmek olduğunu sakın unutmasınlar.
GİZEM: Dünyadaki en değerli ve en kutsal varlıklarımız olan annelerimizin ve bir tanecik annemin Anneler Günü kutlu olsun..